Werkplaats - WiebeCool | Beeldhouwer

Wiebe Cool (1950)

Beeldhouwer

Over beelden in steen en hout:

Vele reizen door Europa voerden me langs Megalithische, Griekse en Romeinse beelden en bouwwerken, Keltische en middeleeuwse kunst en een groot aantal kathedralen. Inspirerende reizen naar inspirerende plekken waarvan ik impressies vastlegde in mijn beelden.

"Keer op keer ervaar ik het als een uitdaging om een stuk steen of 'dood' hout tot leven te wekken, zo te bewerken dat het gaat spreken, dat het een beeld wordt dat een ander raakt. Ik vind het machtig om aardse materie om te zetten in een bezield beeld."

Europa

Overal vandaan sleep ik stenen mee naar huis en leg daarin de opgedane indrukken vast. Meesters zoals Rodin, Barbara Hepworth of Henry Moore boeien me zeer.  Deze beeldhouwers hebben ongelooflijk mooi werk nagelaten dat mij meerdere keren al heeft geïnspireerd.

"In musea kijk ik vooral naar beelden en dan loop ik er het liefst een paar keer omheen, op zoek naar schoonheid in steen, brons of hout.” 

Gallerie

Sinds eind 2022 ben ik lid van Kunstvereniging Galerie Dronten. We hebben een prachtige gelerieruimte in het winkelcentrum van Dronten, waar altijd drie van mijn beelden te bewonderen zijn. Kom gerust langs en ontdek onze galerie!

Leer mij beter kennen en voel je vrij om contact met mij op te nemen voor vragen of samenwerkingen.

Neem contact op

Nadere kennismaking voor een opdracht kan telefonisch of via mijn e-mailadres, graag nodig ik mensen uit om langs te komen in Dronten om te kijken wat er allemaal staat en om een en ander nader te bespreken.